etsen 2017-10-29T15:30:28+00:00

etsdrukker

Na het behalen van zijn diploma “vrije grafiek”  aan de Rietveldacademie, wordt Eric Levert lid van het Grafisch Collectief Thoets te Amsterdam. Hier neemt hij deel aan een workshop etsen van een Franse meesterdrukker uit het atelier Lacouriere et Frelaut te Parijs. De opgedane kennis vormt de basis voor zijn manier van drukken.

In 1987 gaat hij als etsdrukker werken bij de Printshop van Piet Clement. Niet alleen drukt hij hier etsen in oplage, maar werkt hij ook samen met tientallen kunstenaars bij het vervaardigen van etsplaten en het maken van de proeven. Door het werken met al die verschillende kunstenaars heeft Levert een enorme ervaring opgebouwd in het drukken van verschillende technieken.Naast etsen drukt hij ook houtsnedes.

Wanneer de Printshop sluit, gaat Levert zelfstandig door. Vele kunstenaars blijven bij hem komen voor het drukken van oplages.

Meestal worden de etsplaten door de kunstenaar aangeleverd met een bijbehorende proefdruk en kleurmonsters.  Mocht de kunstenaar samen de etsplaten willen maken dan is dat ook mogelijk.  Hij kan assisteren bij het uitvoeren van een groot aantal ets-technieken.

Levert wordt gewaardeerd om zijn accurate werkwijze, expertise en manier van samenwerken (zie uitspraken kunstenaars die na het aanklikken van het camera symbooltje verschijnen).  Hij hanteert geen standaardprijzen omdat de ene ets een heel andere benadering behoeft dan de andere. Door zijn kennis en ervaring kan hij bij het zien van de platen echter wel een offerte maken waarbij hij een scherpe prijs berekent. Voor vragen over het laten drukken van etsen of houtsnedes, zie contact.

Het  copyright van alle getoonde werken berust bij de desbetreffende kunstenaar of zijn/haar erven en mogen niet gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.